Aνατροπή με τους πυροβολισμούς εναντίον του Τραμπ - «Πιθανά πυρά από τρία όπλα»
Aνατροπή με τους πυροβολισμούς εναντίον του Τραμπ - «Πιθανά πυρά από τρία όπλα»

Aνατροπή με τους πυροβολισμούς εναντίον του Τραμπ – «Πιθανά πυρά από τρία όπλα»

Το CNN παρουσίασε νέα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια το Σάββατο.

Σύμφωνα με την εγκληματολογική ανάλυση, υπήρξαν πυροβολισμοί από έως και τρία διαφορετικά όπλα. Παρόλα αυτά, το FBI ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο 20χρονος δράστης έδρασε μόνος του.

Συγκεκριμένα, οι τρεις πρώτες βολές προήλθαν από το υποτιθέμενο όπλο Α, οι επόμενες πέντε από το υποτιθέμενο όπλο Β και η τελευταία «ακουστική ώθηση» από το πιθανό όπλο Γ, σύμφωνα με ηχητική ανάλυση που διεξήχθη από τον Κάταλιν Γκρίγορας, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μέσων Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Ντένβερ, και τον συνεργάτη του, Κόουλ Γουάιτκοτον.

Η ηχητική ανάλυση επίσης επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το βήμα του Τραμπ, σύμφωνα με τον ειδικό ιατροδικαστή Ρόμπερτ Μάχερα.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν η ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είχε στην κατοχή του τρία όπλα, εάν υπήρχαν συνεργοί ή εάν οι πυροβολισμοί προέρχονταν από τους ελεύθερους σκοπευτές της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις