Εορτή των Αγίων Πατέρων Παρθενίου και Ευμενίου στην Ιερά Μονή Κουδουμά (pics)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Ιερά Πανήγυρης των Νέων Κτητόρων της Ιεράς Μονής Κουδουμά, Αγίων Πατέρων Παρθενίου και Ευμενίου. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Ιουλίου, με ιερά αγρυπνία στο Καθολικό της Μονής και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 10 Ιουλίου, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας, κ. Μακαρίου.

Στην Ιερά Μονή Κουδουμά, για τις εορταστικές εκδηλώσεις, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Εμμανουήλ Κουτουλάκης, οι οποίοι βραβεύθηκαν από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουδουμά, π. Μακάριο Σπυριδάκη για την στήριξη και την προσφορά τους στην Ιερά Μονή. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κόφινα, Γιάννης Κρητικόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Στερνών Νίκος Τσατσάκης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φαιστού, Μανώλης Ορφανουδάκης και πλήθος πιστών.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Εμμανουήλ Κουτουλάκης επισκέφθηκαν και το ανακαινισμένο κτίριο το οποίο πρόκειται να διαμορφωθεί σε μουσείο, με σκοπό να αποτελέσει ένα σύγχρονο κέντρο έρευνας, διαφύλαξης και ανάδειξης της πλούσιας πνευματικής κληρονομιάς και του ορθόδοξου πολιτισμού της περιοχής των Αστερουσίων. Η σχετική μελέτη θα εκπονηθεί με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Μέχρι να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει το μουσείο, ο χώρος θα φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Χαῖρε Ἀστερουσίων Πολιτεία | Behold the land of Asterousia», την εικαστική επιμέλεια της οποίας υπογράφουν οι διευθυντές του Οργανισμού Έρευνας, Καινοτομίας και Πολιτισμού LOOX, Λουκάς Ζιάρας και Χρήστος Καλαϊτζόγλου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα