Ηράκλειο: Ένας απέραντος σκουπιδότοπος σε γειτονιές της πόλης - Δείτε εικόνες
Ηράκλειο: Ένας απέραντος σκουπιδότοπος σε γειτονιές της πόλης - Δείτε εικόνες

Ηράκλειο: Ένας απέραντος σκουπιδότοπος σε γειτονιές της πόλης – Δείτε εικόνες

Η πόλη μας έχει μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή, προκαλώντας θλίψη, οργή και εκνευρισμό στους κατοίκους. Αυτά ακριβώς αναφέρει ο Σπυρίδων Καμπαξής, ο οποίος απέστειλε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το θέμα. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι οδοί Λυκείου, Ζωγραφιστού, Ματθαιάκη, Μπακογιάννη, Φοινίτση, Αγίου Γεωργίου Κορακοβουνίου, καθώς και ο ποταμός, έχουν γεμίσει με σκουπίδια, καθιστώντας τις γειτονιές μας επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και δημιουργώντας εστίες για πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς. Ασυνείδητοι πολίτες πετούν καθημερινά (κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες) ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί: έπιπλα, στρώματα, μπάζα, νεκρά ζώα, κλαδιά και άλλα αντικείμενα.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, που καθαρίζει τις συγκεκριμένες τοποθεσίες, τα σκουπίδια επιστρέφουν το ίδιο βράδυ. Ως κάτοικοι, κάνουμε ό,τι μπορούμε και έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση, ακόμα και με απειλές, από αυτούς τους "οικολόγους".

Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, προτείνουμε τα εξής:

  • Άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας για θέσπιση αυστηρών προστίμων.
  • Τοποθέτηση πινακίδων από τον Δήμο Ηρακλείου που θα αποτρέπουν τη ρίψη σκουπιδιών έξω από τους κάδους, προειδοποιώντας για αυστηρά πρόστιμα και πιθανή κατάσχεση οχήματος.
  • Καθημερινή ενημέρωση από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ότι υπάρχει συνεργείο που μαζεύει έπιπλα, στρώματα, μπάζα κ.λπ., ώστε να μην πετιούνται όπου βρεθούν.
  • Εποπτεία από την αστυνομία σε νυχτερινές ώρες.
  • Ενημέρωση για τα πρόστιμα μέσω γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου.
  • Τοποθέτηση καμερών για καταγραφή των παραβάσεων στα κρίσιμα σημεία.
  • Μηδενική ανοχή για τους παραβάτες, χωρίς ελαφρυντικά ή παραγραφή της παράβασης.
  • Η ανάγκη για δράση είναι επιτακτική, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία μας, το περιβάλλον μας και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας που παίζουν στους δρόμους μας».

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις