Πανελλήνιες 2024: Έδωσε κρυφά.. εξετάσεις και έφτασε τα 19.500 μόρια!

Η Χάρις Κασαπλέρη, μαθήτρια του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Ελληνικού, συγκέντρωσε 19.500 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2024, κατακτώντας μια από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των φετινών πανελλαδικών.

Όπως λέει στα «Φοιτητικά Νέα» η πορεία της δεν ήταν εύκολη, αλλά η αποφασιστικότητά της και η επιμονή της την οδήγησαν στην επιτυχία.

Εξήγησε πως κάποιοι είχαν και εξακολουθούν να έχουν την άποψη ότι οι γυναίκες δεν χρειάζεται να σπουδάζουν καθώς ο προορισμός είναι.. τα οικιακά. Συγκεκριμένα δήλωσε «Δυστυχώς στην οικογένειά μου, κάποιοι άνθρωποι, είχαν και έχουν την άποψη πως οι γυναίκες δεν χρειάζεται να σπουδάζουν, καθώς θεωρούν ότι αποκλειστικός προορισμός τους είναι τα οικιακά και η γενικότερη φροντίδα της οικογένειας. Κάποιοι άλλοι, από την πρώτη μου κιόλας “αστοχία”, παρ’ όλο που την ίδια χρονιά ήμουν σημαιοφόρος και με ενθάρρυναν, έπαψαν να πιστεύουν σε εμένα. Στη ζωή μου, όμως, δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω εγωιστικές ή και “προφητικές” απόψεις κάποιων για το τι θέλω και το τι μπορώ.

Εξάλλου, όπως λένε, καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες. Γι’ αυτό και αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να διαγωνιστώ για τρίτη φορά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πριονίζει τα όνειρα ενός ανθρώπου και να επιλέγει για εκείνον το μέλλον της ζωής του”.

Συμβουλεύει, λοιπόν, όποιον αντιμετωπίζει αντίστοιχη κατάσταση να μην επιτρέπει σε κανέναν να τον αποπροσανατολίζει από τα όνειρά του, τους στόχους του και όλα όσα αγαπά. Επισήμανε ότι τη ζωή του ο καθένας χρειάζεται να τη ζει όπως εκείνος θέλει και όχι όπως θέλουν και υποδεικνύουν οι άλλοι».

«Φιλοδοξία μου είναι να αποκτήσω όσες περισσότερες γνώσεις μπορώ προκειμένου να προσφέρω τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας στον άνθρωπο. Από πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τον τομέα Υγείας. Η φετινή μου επίδοση, μου επιτρέπει την εισαγωγή μου σε Ιατρική Σχολή και πολλοί με συμβούλεψαν να τη δηλώσω ως πρώτη επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, επειδή εμένα με είχε ενεργοποιήσει η εξής ρήση του Ιπποκράτη: “η τροφή σου είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου είναι η τροφή σου”, αποφάσισα να εγγραφώ στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου» ανέφερε με χαρά.

«Έχοντας ως γνώση ότι η τροφή είναι απαραίτητο αγαθό για την επιβίωση του ανθρώπου και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του, καταλαβαίνουμε τις τεράστιες προεκτάσεις που έχει τόσο σε σωματικό, όσο σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Επομένως, οι γνώσεις αυτού του πεδίου πιστεύω πως λειτουργούν ως εργαλεία για την καλύτερη ποιότητα ζωής όλων. Άλλωστε, μέσω της διατροφής μπορεί να εφαρμοστεί το σοφό ρητό: “καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις”».

Η Χάρις σημείωσε ότι ένα απαραίτητο βήμα για την προετοιμασία της ήταν ο προγραμματισμός, τόσο στο διάβασμα και τον ύπνο, όσο και στη διατροφή. Φρόντισε να ολοκληρώσει την ύλη το συντομότερο δυνατό με καθημερινή μελέτη σε συγκεκριμένους χρόνους ανά μάθημα προκειμένου να περισσέψει ο απαιτούμενος χρόνος για περισσότερες επαναλήψεις. Για να επιτευχθεί αυτό, έμεινε απόλυτα συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα που είχε ορίσει και απεγκατέστησε τα social media για να μην αποσυντονίζεται. Επίσης, σε στιγμές έντονης κούρασης ή άγχους, έκανε διάλειμμα ακούγοντας μουσική ή πηγαίνοντας ένα σύντομο περπάτημα. Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων «Μόλις βγήκαν οι βαθμολογίες ένιωσα ικανοποίηση και δικαίωση καθώς ήταν πολύ σκληρό και απαιτητικό το πρόγραμμα όλου του χρόνου».

Η Χάρις αποκάλυψε ότι από την οικογένειά της, μόνο στη μητέρα της είχε πει για την απόφασή της να δώσει ξανά εξετάσεις, γιατί ήξερε ότι θα σεβόταν την επιλογή της να ακολουθήσει αυτό που πραγματικά ήθελε και την παρακάλεσε να μην το πει σε κανέναν. «Άλλωστε, η μητέρα μου ήταν πάντα υποστηρικτική σε όλες τις φάσεις.

Επίσης, το γνώριζαν μόλις δύο οικογενειακοί φίλοι που δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν σε εμένα και στάθηκαν δίπλα μου. Όταν ανακοίνωσα στη μητέρα μου τις βαθμολογίες μου και με είδε χαρούμενη και ικανοποιημένη, με αγκάλιασε σφιχτά και συγκινήθηκε».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις