Σε απόγνωση οι αγρότες στο Σπήλι - Φέρνουν νερό να ποτίσουν με τα αγροτικά
Σε απόγνωση οι αγρότες στο Σπήλι - Φέρνουν νερό να ποτίσουν με τα αγροτικά

Σε απόγνωση οι αγρότες στο Σπήλι – Φέρνουν νερό να ποτίσουν με τα αγροτικά

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι δηλώνουν κάτοικοι στο Σιρίλι του δήμου Πλατανιά, καθώς εδώ και εβδομάδες περιμένουν τον ΟΑΚ να προμηθεύσει με αρδευτικό νερό το σχετικό δίκτυο που έχει στην περιοχή, για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, αφού προς το παρόν νερό δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε παραγωγός (στοιχεία στη διάθεση του zarpanews.gr), πριν από δύο μήνες είχε επικοινωνήσει για πρώτη φορά με τον ΟΑΚ για το πρόβλημα αυτό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις με τη διοίκηση του οργανισμού.

Αντιπροσωπεία από την περιοχή συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Άρη Παπαδογιάννη, και έλαβε από εκείνον την υπόσχεση ότι το πρόβλημα θα λυνόταν.

Ωστόσο, τίποτα δεν φαίνεται να έχει γίνει.

«Υπάρχει μια αντλία στο ποτάμι στο Πατελάρι που μπορεί να δώσει νερό, αλλά απαιτούνται κάποιες εργασίες συντήρησης. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να μας παρέχουν νερό έστω μια μέρα την εβδομάδα για πότισμα, δεν έχουμε την απαίτηση να είναι συνεχόμενο. Στην ορεινή ζώνη δεν υπάρχει νερό και δεν γίνεται, έχουν ξεραθεί ελιές, κόσμος φέρνει νερό με αγροτικά για να ποτίσει«, επισήμανε ο κάτοικος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, και τα προηγούμενα χρόνια το νερό παρεχόταν αποσπασματικά, αλλά ακόμα κι αυτό ήταν καλύτερο από το να μην παρέχεται καθόλου.

Απαιτείται άμεση παρέμβαση από τον ΟΑΚ.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις