Σε 40 χρόνια φτιάχτηκαν 200.000 κλίνες ξενοδοχείων και μέσα στα τελευταία πέντε 180.000 κλίνες Airbnb στην Κρήτη!

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης, στον Νίκο Σγουρό και την εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» στον Λατώ FM 103,3 το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου, τόνισε τις εντυπωσιακές αλλαγές στον τομέα της φιλοξενίας στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Πελεκανάκης ανέφερε ότι, σε διάστημα 40 ετών, στην Κρήτη κατασκευάστηκαν 200 χιλιάδες κλίνες σε διάφορες κατηγορίες ξενοδοχείων. Ωστόσο, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξε ραγδαία αύξηση των κλινών που διατίθενται μέσω της πλατφόρμας Airbnb, φτάνοντας τις 180 χιλιάδες κλίνες. «Υπολογίζουμε περίπου 6 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών στην Κρήτη, με συνολικά 12 εκατομμύρια αφιξο-αναχωρήσεις», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πολλοί αναρωτιούνται πού ακριβώς βρίσκεται αυτός ο κόσμος.

Η Κρήτη διαθέτει συνολικά περίπου 600 χιλιάδες κλίνες, συμπεριλαμβανομένων και των 100 χιλιάδων κλινών σε επίσημα τουριστικά διαμερίσματα. Αυτός ο μεγάλος αριθμός κλινών δημιουργεί υψηλή προσφορά, η οποία όμως φαίνεται να ανταποκρίνεται στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο να είναι γεμάτα τα αεροδρόμια και οι πτήσεις, αλλά τα ξενοδοχεία να μην έχουν πάντα πληρότητα στο 100%. Ο κ. Πελεκανάκης εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στην υψηλή προσφορά κλινών σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα των αεροδρομίων του νησιού, γεγονός που επηρεάζει την πληρότητα των ξενοδοχείων.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις