Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι ρήμαζαν αυτοκίνητα και έκλεβαν από προσωπικά αντικείμενα μέχρι… βενζίνη – Φθορές άνω των 5.000 ευρώ!

Δύο ανήλικοι επιδόθηκαν σε ένα κύμα κλοπών τον περασμένο Απρίλιο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, σπάζοντας τα τζάμια σταθμευμένων αυτοκινήτων και αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μέσα.

Οι δράστες δεν περιορίστηκαν μόνο στην κλοπή χρημάτων, αλλά πήραν και διάφορα προσωπικά αντικείμενα από τα οχήματα.

Οι επιθέσεις τους προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα, γεγονός που οδήγησε τα θύματα να απευθυνθούν στην αστυνομία και να καταγγείλουν τα περιστατικά. Οι αρχές, μετά από ενδελεχή έρευνα, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο νεαρούς δράστες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δεκατριών (13) υποθέσεων κλοπών σε οχήματα  σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ανήλικοι ημεδαποί  κατά το χρονικό διάστημα από 16.04.2024 έως 09.07.2024 είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών σε σταθμευμένα οχήματα (9 τετελεσμένες και 4 απόπειρες).

Στο πλαίσιο της δράσης τους, με την μέθοδο της θραύσης υαλοπινάκων προέβησαν στην διάρρηξη σταθμευμένων οχημάτων και αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά, εξαρτήματα αυτοκινήτων, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και 30 λίτρα βενζίνης προκαλώντας παράλληλα φθορές συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 5.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, εντοπίστηκαν χθες (09.07.2024) το απόγευμα οι δύο ημεδαποί και συνελήφθησαν ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις