ΤΟΕΒ Α’ Ζώνης Μεσαρας: Σε λειτουργία νέα γεώτρηση στη Γριά Ποταμίδα

Μια νέα γεώτρηση με μεγάλη παροχή 130 m³/h ολοκληρώθηκε στην περιοχή της Γριάς Ποταμίδας, αποτελώντας τη δεύτερη νέα γεώτρηση που ο Τ.Ο.Ε.Β Α’ Ζώνη Μεσσαράς παραδίδει για χρήση φέτος.

Το έργο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που ξεκίνησε το 2015, μια περίοδο κατά την οποία υπήρχαν αμφιβολίες για την ανάγκη γεωτρήσεων λόγω της αναμενόμενης επάρκειας νερού από τον πλατύ ποταμό. Το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε νέες γεωτρήσεις και την αγορά δύο υφιστάμενων.

Μέχρι στιγμής, έχουν προστεθεί 50 m³/h στο Κλήμα, ενώ με τη σημερινή γεώτρηση προστίθενται 130 m³/h στη μεγάλη δεξαμενή της Τραπέζας, ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες Καμηλαρίου και Πιτσιδίων. Στο άμεσο μέλλον, προγραμματίζεται η παράδοση μιας ακόμη γεώτρησης με παροχή 50 m³/h στην τοπική κοινότητα Σίβα, καθώς και η ενίσχυση της κοινότητας Λαγολιού με 40 m³/h από τη δεξαμενή Αργουλιά.

Παρά την ενίσχυση των υδάτινων πόρων, οι περιορισμοί στη χρήση νερού παραμένουν σε ισχύ, για να διασφαλιστεί η ορθολογική διαχείριση και η εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις