Κρήτη: Το ταβερνάκι που επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας (vid)
Κρήτη: Το ταβερνάκι που επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας (vid)

Κρήτη: Το ταβερνάκι που επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Βασιλομήτωρ της Ισπανίας (vid)

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην ορεινή Ελεύθερνα, ταξίδεψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, για να δώσει το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του Πάμπλο Πικάσο, αλλά και τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με τον συνθέτη-ερμηνευτή Γιώργο Νταλάρα.

Η κ. Σακελλαροπούλου, μαζί με τη Βασιλομήτωρ της Ισπανίας, αλλά και άλλους υψηλούς προσκεκλημένους, γευμάτισαν σε ταβέρνα της περιοχής.

Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας μίλησε στους «Δεκατιανούς» και τόνισε πόσο σημαντικό ήταν το τριήμερο που πέρασε για την περιοχή.

«Οι επισκέπτες που είχαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο, ήταν μεγάλη τιμή και χαρά που τους γνωρίσαμε. Οι δύο κυρίες ήταν απλές, καταδεκτικές, δοκίμασαν τις γεύσεις που είχαμε και έμειναν ικανοποιημένες», είπε και στη συνέχεια αποκάλυψε το μενού που τους σέρβιραν.

Η έκθεση

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Η χαρά της ζωής», όπου παρουσιάζονται 62 έργα του Ισπανού καλλιτέχνη Πικάσο, πραγματοποίησε η ΠτΔ έχοντας δίπλα της τον επιστήμονα αρχαιολόγο που ανέδειξε την Αρχαία Ελεύθερνα και γενικό διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, την κόρη του Πικάσο, Παλόμα Πικάσο, τη γενική διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού Barbara Jatta, ενώ παρέστησαν η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η αδελφή της Ειρήνη, η πριγκίπισσα Ολύμπια Τορλόνια, η Αλίκη Γουλανδρή, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη, η Μαρία Εμπειρίκου, η Μαρί Δασκαλαντωνάκη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σιφουνάκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος και πλήθος επισκεπτών από το εξωτερικό.

Παρόντες, επίσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη και ο πρόεδρος Φίλων Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις