Μηχανογραφικό 2024: Ξεκινά η υποβολή του – Αυτά να προσέξετε

Η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό 2024 ανοίγει αύριο (9/7) και οι μαθητές που έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν το δικό τους Μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν.

Η υποβολή θα γίνεται όπως κάθε χρόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα michanografiko.it.minedu.gov.gr και η είσοδος θα γίνεται με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (Password) που ήδη έχουν αποκτήσει. Παράλληλα, μπορούν να συντάξουν και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν αφού το φτιάξουν, να το μελετήσουν προσεκτικά και να το αποθηκεύσουν προσωρινά, έτσι ώστε αν επιθυμούν να κάνουν αλλαγές πριν την τελική υποβολή.

Μετά την οριστική υποβολή, θα μπορούν να… παρέμβουν μόνο εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής και με παρέμβαση της σχολικής μονάδας.

Κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μηχανογραφικό 2024: Τι χρειάζεται προσοχή

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μελετήσουν διεξοδικά το πρόγραμμα σχολών που τους φαίνονται ενδιαφέρουσες, προκειμένου να έχουν αντικειμενική άποψη.

Επιπλέον, θα πρέπει να να ιεραρχήσουν τις σπουδές τους σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα τους και όχι τα μόρια. Σημασία έχει να τους αρέσει αυτό που σπουδάζουν. Να επιλέξουν τις σχολές που πραγματικά τους ενδιαφέρουν. Συχνά οι υποψήφιοι παρασύρονται και χρησιμοποιούν τη βάση εισαγωγής σε μια σχολή ως κριτήριο για την αξία της. Κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις