Το ταξίδι της Βασίλισσας Σοφία στην Κρήτη με την αδερφή της και η συνάντηση με την Paloma Picasso

Στην Ελλάδα επέστρεψε η βασίλισσα Σοφία λίγους μήνες μετά το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η μητέρα του βασιλιά Felipe επέλεξε αυτή τη φορά να ταξιδέψει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Αφορμή στάθηκαν τα εγκαίνια μια σημαντικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας.

Ο λόγος για την έκθεση"Pablo Picasso. Η χαρά της ζωής" που παρουσιάζει 62 έργα από την προσωπική συλλογή της κόρης του θρυλικού Ισπανού ζωγράφου. Η Paloma Picasso ήταν μάλιστα παρούσα στα εγκαίνια και ξεναγήθηκε στην έκθεση μαζί με τη βασίλισσα Σοφία. Η βασίλισσα της Ισπανίας συνοδευόταν από την αδερφή της, Ειρήνη ενώ παρούσα ήταν στην εκδήλωση και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά την ξενάγηση στο Μουσείο βρέθηκαν όλες μαζί στη συναυλία "Ο Γιώργος Νταλάρας στο φως της Ελεύθερνας" που σήμανε την έναρξη του φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης στην Αρχαία Ελεύθερνα. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα τραγούδησαν Ασπασία Στρατηγού και ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης ενώ το παρών έδωσε και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα