Έρχεται η 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους!

Από την Πέμπτη 25 Ιουλίου, μέρα λαμπρών εγκαινίων, έως και την Κυριακή 28 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στους Βώρους η 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς, με τη στήριξη της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Δήμου Φαιστού.

Οι τομείς της Έκθεσης αφορούν: Αγροτικά μηχανήματα & εξοπλισμός, Θερμοκήπια- Λιπάσματα, Έξυπνη Γεωργία- Καινοτομία, Παραδοσιακά Προϊόντα.

Ήταν το 1988 όταν με Προεδρικό Διάταγμα έγινε η συγχώνευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και μετονομάστηκε σε Επιμελητήριο Ηρακλείου.Έρχεται η 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους!

Ο τότε πρόεδρος Βαγγέλης Μαμαλάκης έδωσε την ιδέα για μια Γεωργική Έκθεση στην περιοχή της Μεσαράς βλέποντας την ανάπτυξη της Γεωργίας και τις προοπτικές που έχει, καθώς επίσης και τα σοβαρά και αξιόλογα άτομα του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, (ένα «παιδί» του πρώτου πολιτιστικού Συλλόγου στην Κρήτη, του πολιτιστικού συλλόγου Μεσαράς- με έτος ίδρυσης το1973) που θα μπορούσαν να αναλάβουν από το μηδέν και να φέρουν σε πέρας, ένα τέτοιο πρωτόγνωρο εγχείρημα για την περιοχή.

Το Δ.Σ. και οι συνεργάτες του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, στην πλειονότητά τους γιατροί, εθνολόγοι, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, μηχανικοί κ.α. σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, «γέννησαν» αυτόν το θεσμό, με τη διοργάνωση της 1ης Έκθεσης. Έκτοτε και ανελλιπώς η Έκθεση αυτή ενώνει «ανθρώπους-πολιτισμό», «παλιά και νέα τεχνολογία» με την «φύση και τις Καλλιέργειες».Έρχεται η 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους!

 

Πηγή κειμένου: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις