Ηράκλειο: Αναζήτηση αποθήκης ή καταλύματος για έναν άστεγο που τον διώχνουν από το «σπίτι» του

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης, μια ομάδα φίλων και συμπολιτών της κοινότητας οι «Άστεγοι Κρήτης» απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς την τοπική κοινωνία.

Ο λόγος της έκκλησης είναι ένας άστεγος συμπολίτης, ο οποίος αντιμετωπίζει την απειλή της εξώσεις από τον προσωρινό του χώρο διαμονής στο τέλος του μήνα και χρειάζεται άμεσα βοήθεια.

Η ομάδα, γνωστή για τη στήριξή της σε κοινωνικά ευαίσθητες περιπτώσεις, αναζητά δύο βασικά είδη υποστήριξης:

  1. Αποθήκη ή Χώρο Αποθήκευσης: Οι φίλοι του άστεγου συμπολίτη προσπαθούν να βρουν μια αποθήκη ή έναν κατάλληλο χώρο όπου θα μπορούν να φυλάξουν τα προσωπικά του αντικείμενα. Με την προθεσμία της έξωσης να πλησιάζει επικίνδυνα, ο χώρος αποθήκευσης είναι ζωτικής σημασίας για να μην χαθούν τα λιγοστά υπάρχοντά του.
  2. Κατάλυμα ή Μετακινούμενη Λύση: Εκτός από τον χώρο για τα αντικείμενά του, αναζητείται επίσης ένα προσωρινό καταφύγιο για τον ίδιο. Εξετάζεται η δυνατότητα εύρεσης μιας κλούβας χωρίς πινακίδες ή ενός τροχόσπιτου, όπου θα μπορούσε να διαμείνει προσωρινά. Αυτή η λύση θα προσφέρει μια προσωρινή ασφάλεια και στέγη στον άστεγο συμπολίτη μας μέχρι να βρεθεί μια πιο σταθερή και μόνιμη λύση.

Η κοινότητα ελπίζει ότι κάποιος με καλή θέληση θα μπορέσει να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια ή να κατευθύνει την ομάδα σε άτομα ή οργανισμούς που μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Κάθε συνεισφορά, είτε πρόκειται για χώρο αποθήκευσης είτε για μετακινούμενο κατάλυμα, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή του ανθρώπου αυτού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις