Πανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός για τις πυρκαγιές – Υψηλός ο κίνδυνος σήμερα στην Κρήτη

Σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική και την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και ισχυρών ανέμων.

Τα πιο κρίσιμα μέτωπα το Σάββατο εντοπίστηκαν στην Πρέβεζα όπου εστάλη νωρίτερα μήνυμα 112, επιχείρησαν επτά εναέρια μέσα και στη συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο και στο Μανταμάδο Λέσβου, όπου πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σημειώνεται ότι στις 34 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, με 8 από αυτές να είναι δύσκολες στη διαχείρισή τους. Ωστόσο οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας με τη συνδρομή των εναέριων μέσων κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν το πολύ μέσα σε τρεις ώρες.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται την Κυριακη, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Σύμφωνα με τον χάρτη, οι περιοχές αυτές είναι η Αττική, η Βοιωτία, Κύθηρα, Κορινθία, Αργολίδα, Αχαϊα, Λακωνία, Ηλεία, Εύβοια, Σκύρο, Κυκλάδες, Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Β. Αιγάιου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις