Θερμό χειροκρότημα απ',όλους στον Γιώργο Νταλάρα – Πλήθος κόσμου στην έναρξη του φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης στην Ελεύθερνα

Χειροκροτήθηκε θερμά από θεσμικούς εκπροσώπους και πλήθος κόσμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, η συναυλία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Γιώργο Νταλάρα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ στην Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε υποδεχτεί νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αρχαιολόγος, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης στο Μουσείο της Ελεύθερνας, όπου και έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο: « Πάμπλο Πικάσο. Η Χαρά της ζωής» με έργα που χάρισαν η Παλόμα Πικάσο, κόρη του Πάμπλο Πικάσο, και το Μουσείο του Βατικανού για να συντροφεύσουν με τις αρχαιότητες της περιοχής.

Η συναυλία στην Ελεύθερνα με τίτλο «Ο Γιώργος Νταλάρας στο φως της Ελεύθερνας», ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης και οι συνεργάτες του εντυπωσίασαν όλους και χειροκροτήθηκαν θερμά από το πλήθος των παραβρισκόμενων στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα τραγούδησαν η Ασπασία Στρατηγού και ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης, ενώ η συναυλία της Ελεύθερνας σηματοδότησε την έναρξη του τέταρτου “Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας που πραγματοποιείται σε αρχαιολογικούς χώρους, Μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία του νησιού με την υποστήριξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και έχει ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες όπως και τους επισκέπτες του νησιού μας Έλληνες και ξένους. Το φεστιβάλ από την ίδρυση του έχει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ το άνοιγμα της αυλαίας του με τον Γιώργο Νταλάρα ήταν συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, το Μουσείο αρχαιολογικού χώρου Ελεύθερνας, το σύλλογο οι φίλοι του Μουσείου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου και των πολιτιστικών συλλόγων Ελεύθερνας και Αρχαίας Ελεύθερνας.

Β. Ζάχαρης: Η μουσική ενώνει λαούς και πολιτισμούς.

Στον χαιρετισμό του, ο υπεύθυνος του «Φεστιβάλ Κρήτης», Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευάγγελος Ζάχαρης καλωσορίζοντας όλους, αναφέρθηκε στην κορυφαία συναυλία που είναι η έναρξη, αυλαία του φεστιβάλ Κρήτης και στα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης του φεστιβάλ σε όλη την Κρήτη. Το φεστιβάλ όπως είπε ο κ. Ζάχαρης προτάσσει την Ειρήνη μεταξύ των λαών, την αρμονική εξέλιξη των κοινωνιών ενώ παράλληλα αναδεικνύει και προβάλει τα ιστορικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους υλοποιούνται οι εκδηλώσεις. Το σύνθημα του φεστιβάλ, όπως τόνισε ο κ Ζάχαρης, είναι: «Η μουσική ενώνει ανθρώπους, λαούς, πολιτισμούς» και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές φορείς, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, το μουσείο Ελεύθερνας τον σύλλογο φίλων του μουσείου καθώς και τον Δήμο Ρεθύμνου και τους συλλόγους Ελεύθερνας και αρχαίας Ελεύθερνας για την στήριξη τους.

Το 4ο Φεστιβάλ Κρήτης, όπως ανέφερε ο κ. Ζάχαρης περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις, είναι διαχρονικά αφιερωμένο στην Ειρήνη, για ένα κόσμο καλύτερο και ευχαρίστησε τον παριστάμενο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την καλή συνεργασία την έγκριση του προγράμματος του φεστιβάλ και την έμπρακτη υποστήριξη του.

Σε δήλωση του, αλλά και σε έγγραφο κείμενο για την συνδιοργάνωση, ο αρχαιολόγος, ανασκαφέας της Ελεύθερνας και γεν. Δ/ντης του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης, ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, που όπως είπε, "διαχρονικά στηρίζει έμπρακτα το Μουσείο και τις μεγάλες διοργανώσεις μας," προσθέτοντας: "Ευχαριστούμε τον κ. Αρναουτάκη γιατί αγκάλιασε την πρότασή μας από την πρώτη στιγμή και ενέταξε τη συναυλία αυτή ως την πρώτη φετινή εκδήλωση στο Φεστιβάλ Κρήτης, αλλά γιατί ξέρει να μοιράζει και να μοιράζεται τον Πολιτισμό της Κρήτης μας με τον καλύτερο τρόπο."

Στην συναυλία αλλά και στα εγκαίνια της έκθεσης, παρόντες παράλληλα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν: ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ.κ. Πρόδρομος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Μαρία Λιονή Π..Ε Ρεθύμνης, Πολιτισμού Γεωργία Μηλάκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Περιφερειακοί – Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Νίκος Σταμπολίδης, η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα Πικάσο, η Γενική Διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανό Barbara Jatta ενώ παρέστησαν η π. Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η αδελφή της Ειρήνη, η πριγκίπισσα Ολύμπια Τορλόνια, η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφκσι – Μητσοτάκη, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, όπως και άλλοι προσκεκλημένοι του κ. Σταμπολίδη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις