82χρονος από τις Μοίρες σκαρφάλωσε… στα «Χλωμά βουνά» της Ιταλίας!

Στους Δολομίτες, την οροσειρά στη βορειοανατολική Ιταλία, τμήμα των Άλπεων που έχει ανακηρυχθεί "Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς", περπάτησαν μέλη του Ορειβατικού Μοιρών & Ηρακλείου, ανάμεσα τους και ο 82χρονος ορειβάτης από τις Μοίρες Μανώλης Βολονάκης (Μανέλης)!

Στην εξόρμηση -με οργανωτή τον Νίκο Δασκαλάκη, συμμετείχαν: Βολονάκης Μανέλης, Ντρετάκης Μανώλης, Καμπουράκης Κώστας, Σαββάκης Νεκτάριος, Σκουλικάρη Έφη, Κωστάκης Γιάννης, Χειλαδάκης Χριστόφορος, Τζαγκαράκης Μιχάλης, Μακρυδάκη Βαγγελιώ και Κακοδειπνάκη Αργυρώ.

Το μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Μοιρών και δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Πετροκεφαλίου Μανώλης Ντρετάκης, έγραψε για αυτή την ξεχωριστή ορειβατική εξόρμηση:

"Δολομίτες, Tre cime di Lavaredo. Τα "Χλωμά βουνά", ένα από τα ωραιότερα και πιο αναγνωρίσιμα ορεινά τοπία του κόσμου με τις εντυπωσιακές κορυφές, τις αλπικές λίμνες και λιβάδια, τις βαθιές χαράδρες και εικόνες που μαγεύουν τον επισκέπτη!

Οι Τρείς Κορυφές του Λαβαρέντο (ιταλικά: Tre Cime di Lavaredo), είναι τρεις ξεχωριστές κορυφές που μοιάζουν με προμαχώνες, στους Δολομίτες του Σέστο της βορειοανατολικής Ιταλίας.

Πιθανώς είναι μία από τις πιο γνωστές ορεινές ομάδες στις Άλπεις. Οι Δολομίτες, τον Αύγουστο του 2009, ανακηρύχθηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Το όνομα "Δολομίτες" προέρχεται από τον διάσημο Γάλλο ορυκτολόγο Ντεοντά Ντολομιέ, τον πρώτο που περιέγραψε τον δολομίτη, έναν τύπο πετρώματος που απέδωσε τα χαρακτηριστικά σχήματα και χρώματα αυτών των βουνών. Παλαιότερα ονομάζονταν "χλωμά βουνά" και απέκτησαν το όνομα με το οποίο είναι γνωστά σήμερα κατά τον 19ο αιώνα…".

πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις