Κρήτη: Το γλέντι μετατράπηκε σε τραγωδία – «Ήταν σαν αδέρφια» – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία από τον θάνατο του Γιώργου (vid)

Είναι ο 36χρονος που έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια όλων από τις μπαλωθιές που έριχνε ο μπατζανάκης του, εδώ που η γιορτή βάφτηκε με αίμα.

Κρήτη: Βαριά θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του 36χρονου Γιώργου – Ήταν πατέρας ενός παιδιού – Ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή

Μαντινάδες, καλό φαΐ και ρακές σε αφθονία. Ο Γιώργος διασκέδαζε με την οικογένειά του και τους φίλους του, τραγουδούσαν και χόρευαν χωρίς κανείς να περιμένει την δραματική εξέλιξη του γλεντιού.

Το κέφι είχε ανάψει για τα καλά. Μετά από την κουρά των προβάτων, συνηθίζεται να ακολουθεί ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξαν όλα. Την ώρα που ο 32χρονος μπατζανάκης έριχνε μπαλωθιές στον αέρα, μία σφαίρα πέτυχε τον άτυχο 36χρονο.

«Κάνανε κουρές και είχε πάει για να βοηθήσει να γίνει αυτό και μετά στο τραπέζι εκεί στο γλέντι επάνω έγινε το συμβάν», είπε συγγενής του θύματος.

«Ήταν 8-10 άτομα και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος σήκωσε το όπλο όχι σε κάθετη θέση, προς τον ουρανό, εκείνη την ώρα αιφνιδιαστικά πέρασε μπροστά του το θύμα και δέχθηκε τον πυροβολισμό στο στήθος στα πλευρά μαρτυρίες», είπε ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Όλοι πάγωσαν. Ο 36χρονος έπεσε κάτω με την αιμορραγία να μην σταματά. Ο μπατζανάκης του, κρατούσε ακόμα στο χέρι του το όπλο σε απόλυτο σοκ.

Προσπάθησαν να σηκώσουν και να βάλουν σε καρότσα αγροτικού τον άτυχο 36χρονο για να τον μεταφέρουν όσο πιο γρήγορα στο νοσοκομείο. Δεν πρόλαβε να φτάσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητο.

«Είναι δύσκολα. Δεν ξέρουμε ούτε και εμείς ακόμα. Περιμένουμε την ιατροδικαστική απόφαση. Ήταν ένα καλό παιδί και ένα δυνατό παιδί», είπε ο συγγενής του 36χρονου.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος δεν μπορούσε να πιστέψει το μέγεθος της τραγωδίας. Το θύμα ήταν ένας άνθρωπος που περνούσαν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους.

«Ήταν σε τραγική κατάσταση, έκλαιγε, έλεγε ακατάληπτα πράγματα, πρώτη φορά συναντάω τέτοια συντριβή. Και μεταξύ τους τώρα οι δύο άντρες είχαν αδελφική σχέση, ήταν συνέχεια μαζί», ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Σε κατάσταση αμόκ, ο 32χρονος άρχισε να τρέχει με το όπλο στα χέρια. Προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν για να μην κάνει κακό στον εαυτό του. Πάνω στο σοκ, φαίνεται να πέταξε το όπλο του εγκλήματος σε κάποιο δύσβατο σημείο.

Ο Γιώργος αγαπούσε το τραγούδι και τις μαντινάδες. Από νεαρή ηλικία τραγουδούσε σε μαγαζιά και έπαιζε μουσική. Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, με τη σύζυγό του να είναι συντετριμμένη.

Ο 36χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του και αναμένεται να περάσει από εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις