Το Ηράκλειο αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Γιάννη Σμπώκο (pic)

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, στον Γιάννη Σμπώκο, ενός από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες του τουρισμού στη χώρα ο οποίος έφυγε από τη ζωή, την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 75 ετών.

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, την πόλη στην οποία γεννήθηκε. Πρωτοπόρος του τουρισμού, ο Γιάννης Σμπώκος ήταν ο ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου SbokosGroup Hotels και σήμερα Pháea που από το 1979 με τη δημιουργία των πρώτων ξενοδοχείων του, κυρίως του Blue Palace Hotel στην Ελούντα, έθεσε νέα πρότυπα για τον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Έχτισε μερικά από τα σημαντικά ξενοδοχεία στην Κρήτη που ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους, ακόμη και σήμερα θεωρούνται από τα πλέον εμβληματικά για το νησί.

Το Ηράκλειο αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Γιάννη Σμπώκο (pic)

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του εκλιπόντος. Ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για “μια διαδρομή γεμάτη με τη φλόγα της ευθύνης και της προσφοράς”. Τον χαρακτήρισε τολμηρό επιχειρηματία με κοινωνική προσφορά και δυναμική παρουσία στα δημόσια πράγματα.

Το παρών στην κηδεία του γνωστού επιχειρηματία έδωσαν μεταξύ άλλων, βουλευτές από την Κρήτη και την Αθήνα καθώς και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Το Ηράκλειο αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Γιάννη Σμπώκο (pic)

Ο Γιάννης Σμπώκος ήταν παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη και είχε δύο κόρες, την Αγάπη σύζυγο Κωσταντίνου Ζομπανάκη και την Κωστάντζα σύζυγο του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που συνεχίζουν στις τουριστικές επιχειρήσεις.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ertnews.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις