Γιώργος Σγουράκης: Η συγκινητική αλλά και αιχμηρή ανάρτηση του γιου του μετά τον θάνατο του Κρητικού σκηνοθέτη

Μια φωτογραφία με την άδεια καρέκλα του γραφείου του πατέρα του δημοσίευσε ο γιος του Γιώργου Σγουράκη, λίγο μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη που έφερε τον πολιτισμό στην τηλεόραση με το «Μονόγραμμα».

Ο Στέλιος Σγουράκης αποχαιρέτισε τον πατέρα του με μια συγκινητική ανάρτηση, που ωστόσο περιείχε και «καρφιά» για ανθρώπους που δεν κατονομάζει, αποκαλύπτοντας ότι η στάση τους πλήγωσε τον σκηνοθέτη.

«Άδεια η καρέκλα σου από χρόνια
μα πάντα ήλπιζα να ξανάρθεις . . .

Πήγαινε τώρα να βρεις τη μάνα, την αγαπημένη σου Ηρώ, και τους φίλους σου, τον Βαγγέλη, τον Βασίλη κι όλη την παρέα, που σίγουρα σε περιμένουν», γράφει στην ανάρτηση.

«Πήγαινε γιατί εδώ ο κοσμος έχει γεμισει τσογλάνια πατέρα, όπως κάποτε σου έλεγε κι ο Τσαρούχης. Κοιτάνε να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν το έργο σου γιατί εσένα σε έτρεμαν και δεν τολμούσαν να σε αντιμετωπίσουν στα ίσα, μα τώρα σε παραμέρισαν όταν σ' αισθάνθηκαν λαβωμένο από την αρρώστια, κι αυτό σε πλήγωσε βαθιά. Αυτό περίμεναν χρόνια», αναφέρει/.

«Βαριά η κληρονομιά που αφήνεις σε μας αλλά συνάμα και το χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα της καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού αυτού του τόπου, όπως κάνατε με την Ηρώ για σχεδόν πενήντα χρόνια … μιαν ολόκληρη ζωή» καταλήγει ο Στέλιος Σγουράκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Άδεια η καρέκλα σου από χρόνια
μα πάντα ήλπιζα να ξανάρθεις . . .

Πήγαινε τώρα να βρεις τη μάνα, την αγαπημένη σου Ηρώ, και τους φίλους σου, τον Βαγγέλη, τον Βασίλη κι όλη την παρέα, που σίγουρα σε περιμενουν.

Πήγαινε γιατί εδώ ο κοσμος έχει γεμισει τσογλάνια πατέρα, όπως κάποτε σου έλεγε κι ο Τσαρούχης.

Κοιτάνε να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν το έργο σου γιατί εσένα σε έτρεμαν και δεν τολμούσαν να σε αντιμετωπίσουν στα ίσα, μα τώρα σε παραμέρισαν όταν σ' αισθάνθηκαν λαβωμένο από την αρρώστια, κι αυτό σε πλήγωσε βαθιά. Αυτό περίμεναν χρόνια.

Βαριά η κληρονομιά που αφήνεις σε μας αλλά συνάμα και το χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα της καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού αυτού του τόπου, όπως κάνατε με την Ηρώ για σχεδόν πενήντα χρόνια … μιαν ολόκληρη ζωή.

Καλό κατευόδιο πατέρα.

Πέθανε ο Γιώργος Σγουράκης, ο σκηνοθέτης που έφερε τον Πολιτισμό στην τηλεόραση με το «Μονόγραμμα»
Από την εκπομπή του είχαν περάσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Ανδρόνικος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κ.α.

Ο άνθρωπος που σύστησε στο ευρύ κοινό τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της τέχνης και του πολιτισμού, μέσα από το «Μονόγραμμα», τη μακροβιότερη πολιτιστική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, ο Γιώργος Σγουράκης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του έναν ανεξάντλητο αρχειακό θησαυρό.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις