Στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης το απόγευμα της Τρίτης η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο κέντρο της πόλης, επί της Λεωφόρου Δικαιοσύνης στο ύψος της πλατείας Δασκαλογιάννη, σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα.

Δημότες και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα την οποία θα διευθύνει η Αρχιμουσικός Δέσποινα Σκανδαλάκη.

Οι προγραμματισμένες εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, οι οποίες ξεκίνησαν από το φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν», εντάσσονται στα πλαίσια του σχεδιασμού του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για την διάχυση των δραστηριοτήτων του πολιτισμού στην πόλη και την αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού του Δήμου. Οι επόμενες συναυλίες είναι προγραμματισμένες για τις 6 και 20 Αυγούστου καθώς και στις 3 και 17 Σεπτεμβρίου στις 7:30 τα απογεύματα στη Λ. Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου, ορχήστρα πνευστών και κρουστών οργάνων είναι το παλαιότερο μουσικό σύνολο του Δήμου, καθώς η ίδρυσή της τοποθετείται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘40 η Φιλαρμονική ανασυγκροτείται από το Δήμο Ηρακλείου με αρχιμουσικό και εκπαιδευτή τον Μηνά Τζωρτζάκη προσλαμβάνοντας 28 μουσικούς. Το 1966, παράλληλα με τη λειτουργία της Φιλαρμονικής ως μουσικό σύνολο, δημιουργείται η Σχολή της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου από τον αρχιμουσικό Γιάννη Τζωρτζάκη, συμβάλλοντας καταλυτικά στη μουσική εκπαίδευση των δημοτών αλλά και στη διαμόρφωση των καλλιτεχνικών και μουσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης. Η Σχολή Φ.Δ.Η. λειτουργεί έκτοτε παρέχοντας δωρεάν μουσική διδασκαλία στα πνευστά και κρουστά όργανα.

Το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής συμμετέχει σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και σε θρησκευτικές και εθνικές επετείους απαρτιζόμενο από τα μέλη της Φιλαρμονικής και τους σπουδαστές της Σχολής της. Αρχιμουσικοί διατελούν ο Λεωνίδας Τζωρτζάκης και η Δέσποινα Σκανδαλάκη.

Εκτός από το Δήμο Ηρακλείου, η Φιλαρμονική έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις σε όλη τη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Κύπρος, Ρωσία) και έχει συνεργαστεί με επιφανείς καλλιτέχνες όπως η Έλλη Πασπαλά, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Γεράσιμος Γ.Ανδρεάτος και πολλοί άλλοι.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις