Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (pics)
Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (pics)

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (pics)

Ξενάγηση στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την συμμετοχή στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Eν συνεχεία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε συνοδευόμενη από τον σύντροφό της κύριο Παύλο Κοτσώνη, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όπου τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός και η Αντιπρόεδρος, της ΕΚΙΜ κυρία Κλαίρη Μιτσοτάκη.

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έγινε παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κυρίου Γρηγόρη Πασπάτη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Αριστέας Πλεύρη και της Αντιδημάρχου Παιδείας, κυρίας Στέλλας Αρχοντάκη-Καλογεράκη.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν ξενάγηση του Προεδρικού ζεύγους στις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου από τον Πρόεδρο της ΕΚΙΜ και τους επιμελητές των Συλλογών, Αγησίλαο Καλουτσάκη και Αγγελική Μπαλτατζή.

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις