Παράνομο αποστακτήριο βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα – Χειροπέδες σε 63χρονο (pics)

​Στην Αγία Βαρβάρα στον Δήμο Γόρτυνας, συνελήφθη ένας 63χρονος χθες το πρωί μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση. 

Παράνομο αποστακτήριο βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα - Χειροπέδες σε 63χρονο (pics)

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια και αποθήκες στην περιοχή, αξιοποιώντας πληροφορίες και έφτασαν στην σύλληψη του.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και μείγματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παραγωγής και διακίνησης παράνομων νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε./ Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/ Τμήμα Η’ και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου οργανώθηκε χθες (01.07.2024), αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθηκών, παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Παράνομο αποστακτήριο βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα - Χειροπέδες σε 63χρονο (pics)

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για το οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά.

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αποθηκών εγκαταστημένος εξοπλισμός συστήματος απόσταξης αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

•    200 λίτρα αλκοολούχου υγρού,
•    37,5 τόνοι αλκοολούχου μείγματος σε ζύμωση,
•    ποσότητα σκόνης για την υποβοήθηση της ζύμωσης και
•    ποσότητα καθαρτικού υγρού.

Παράνομο αποστακτήριο βρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα - Χειροπέδες σε 63χρονο (pics)

Τα κατασχεθέντα υγρά θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση και να επιβληθούν οι ανάλογοι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα