Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη – Όσα βρέθηκαν στην κατοχή των οκτώ συλληφθέντων (pics)

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Την περασμένη Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024, ολοκληρώθηκε μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου και Μεσσαράς, καθώς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη - Όσα βρέθηκαν στην κατοχή των οκτώ συλληφθέντων (pics)

Τα άτομα συνελήφθησαν κατόπιν εντολής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία με περισσότερα από 1.500 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 47.850 ευρώ και ένα ευρύ φάσμα απαγορευμένων αντικειμένων, όπως φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, όπλα και άλλα εργαλεία.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη - Όσα βρέθηκαν στην κατοχή των οκτώ συλληφθέντων (pics)

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή αδικημάτων σχετικά με την κατοχή παράνομων όπλων.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Εντοπίσθηκε φυτεία με περισσότερα από 1.500 δενδρύλλια κάνναβης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 47.850 Ευρώ

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις

της Νομοθεσίας περί όπλων

Ολοκληρώθηκε, χθες (01.07.2024) το απόγευμα, ευρείας κλίμακας αστυνομική  επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου,  Μυλοποτάμου και Μεσσαράς, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε συντονισμένα σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων (τριών ημεδαπών και ενός αλλοδαπού) που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα (4) ακόμα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις Υπηρεσίες μας.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη - Όσα βρέθηκαν στην κατοχή των οκτώ συλληφθέντων (pics)

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε εξερεύνηση σε δασώδη δύσβατη περιοχή του Δήμου Αποκορώνου όπου εντοπίσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη έκταση φυτεία όπου καλλιεργούνταν επιμελώς 1.530 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και εκριζωθήκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο της φυτείας εντοπίσθηκε αλλοδαπός ο οποίος και συνελήφθη.

Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις διενήργησαν ταυτόχρονα συντονισμένες έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθήκες και  ποιμνιοστάσια, ιδιοκτησίας των ανωτέρω κατηγορουμένων σε περιοχές των Δήμων Αποκορώνου, Μυλοποτάμου και Μαλεβιζίου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

 • το χρηματικό ποσό των 47.850 ευρώ,
 • 52 δενδρύλλια κάνναβης,
 • 162 σπόροι κάνναβης,
 • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 267,4 γραμμαρίων,
 • 1.012 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
 • μονόκαννο κυνηγετικό όπλο,
 • όπλο τύπου ρέπλικα,
 • 5 γεμιστήρες τυφεκίου και πυροβόλου όπλου,
 • φλογοκρύπτη πυροβόλου όπλου (τυφεκίου)
 • κροτίδα με φυτίλι,
 • 3 ζυγαριές ακριβείας,
 • υλικά συσκευασίας
 • τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις και
 • 11 κινητές τηλεφωνικές συσκευές.

 

 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 9 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις