Ηράκλειο: Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Γεράκι – Ισχυρή δύναμη στο σημείο

Η μία πυρκαγιά διαδέχεται την άλλη στην Κρήτη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό. Μετά την επιτυχή κατάσβεση της φωτιάς στο Κατωφύγι και την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Γόρτυνας, ένα νέο περιστατικό δοκιμάζει τις αντοχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μπαράζ πυρκαγιών – Νέα φωτιά στο Γεράκι

Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε μια ακόμη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γεράκι, της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η πυρκαγιά προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των τοπικών αρχών, που έσπευσαν στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν επιστρατευτεί συνολικά 75 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.). Επιχειρούν επίσης 24 πυροσβεστικά οχήματα, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Από αέρος συνδράμουν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού, συμβάλλοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Επιπλέον, στην επιχείρηση συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), που ενισχύουν το έργο της πυροσβεστικής και βοηθούν στην αποτροπή της εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές.

Η συνεχής εγρήγορση των αρχών και η άμεση ανταπόκρισή τους αναδεικνύουν την πρόκληση της πυροπροστασίας στην Κρήτη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ξηρές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις