Άνδρας που είναι τετραπληγικός έγραψε βιβλίο – Τα κατάφερε μόνο με τα… μάτια!

Ένας Άγγλος που ζει με σπάνιο σύνδρομο που τον έχει καταστήσει τετραπληγικό, ολοκλήρωσε την αυτοβιογραφία του, 50.000 λέξεων, χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια του.

Ο Χάουαρντ Γουικς υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο ως έφηβος στο Ντέβον, αφήνοντας παράλυτο κάθε μυ του σώματός του, εκτός από τα μάτια του.

Το βιβλίο καταγράφει τα χρόνια που προηγήθηκαν και μετά το εγκεφαλικό του, και ολοκληρώθηκε χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή Eyegaze, ένα μηχάνημα που παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του.

Το λογισμικό επιτρέπει στον 29χρονο να επικοινωνεί με άλλους και να γράψει το μυθιστόρημά του, το οποίο χρειάστηκε 18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

«Ήταν μια καθαρτική εμπειρία», είπε ο Χάουαρντ χρησιμοποιώντας τη συσκευή Eyegaze. «Μου άρεσε να το γράφω, ειδικά τα μέρη που προσωπικά μου άρεσε να ζω ο ίδιος.

Όμως, όπως για πολλούς συγγραφείς, σύντομα έγινε μια πολυδάπανη και προκλητική εμπειρία.

«Έγινε πηγή άγχους, καθώς ένιωθα ότι δεν μπορούσα να διασκεδάσω πραγματικά μέχρι να ολοκληρωθεί το βιβλίο».

«Το αρχικό κεφάλαιο εισάγει τον αναγνώστη στη ζωή μου πριν από το εγκεφαλικό, επιτρέποντάς του να καταλάβει ποιος ήμουν», είπε στο BBC. «Το βιβλίο ολοκληρώνεται με τη μετάβασή μου από το νοσοκομειακό περιβάλλον στην κοινοτική ζωή».

Αυτό το εγκεφαλικό ήταν ένα δώρο, όχι μια κατάρα. Απλώς πρέπει να αποκλείσετε όλη την αρνητικότητα και να δείτε την απογοήτευση, και μετά να αποκτήσετε τι θα συμβεί στη συνέχεια. – απόσπασμα από τον Howard Wicks

Ο Χάουαρντ ελπίζει ότι το βιβλίο θα ευαισθητοποιήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε το 2020, αφιερωμένο στην υποστήριξη άλλων ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο εγκλωβισμού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις