Πανελλαδικές 2024: Ηρακλειώτης διασώστης της ΕΜΑΚ… μαθητής και σύντομα Αξιωματικός!

Ο Νικήτας Νεραντζάκης, ο νεαρός Κρητικός που πριν από ενάμιση χρόνο είχε λάβει μέρος στην ανθρωπιστική αποστολή της ΕΜΑΚ στη σεισμόπληκτη Τουρκία, κάθισε ξανά στα θρανία, δίνοντας για τρίτη φορά πανελλαδικές! Και πέτυχε στη Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος!

Η τρίτη (κι αν) ήταν… η φαρμακερή! Την πρώτη φορά, το 2010 ο 32χρονος σήμερα Βιαννίτης είχε εισαχθεί στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2014.

Μερικά χρόνια αργότερα, και πάλι με Πανελλήνιες, πέρασε στη Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, την οποία και ολοκλήρωσε επιτυχώς!

Στο ενδιάμεσο ήταν αρχηγός και σημαιοφόρος της σειράς του, καθότι αριστούχος, στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο!

Και τώρα ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι… αστέρια στη στολή του, αφού με τα 17.300 μόρια που έγραψε στις φετινές εξετάσεις, πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος!

Κατάφερε και τα συνδύασε όλα: και υπηρεσίες και διάβασμα και επιβραβεύτηκε!

Από απλός πυροσβέστης πήρε με το … στυλό του – και το πείσμα του- ένα ακόμη γαλόνι και αναβαθμίστηκε!

Η πίεση, πάντως, λειτουργεί υπέρ του και τον κάνει καλύτερο.

Μετά την άδεια που απαραιτήτως πήρε για να δώσει τα μαθήματα, ο Νικήτας Νεραντζάκης επέστρεψε ξανά στο λειτούργημά του. Τούτη την περίοδο, την ιδιαίτερα δύσκολη αφού είναι αντιπυρική, συνεχίζει κανονικά να δίνει μάχες στο πεδίο με την Πυροσβεστική, σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Πάντα πρόθυμος και πάντα με αυταπάρνηση και συναδελφικότητα, είναι όπου χρειαστεί, πριν ανοίξει το νέο κεφάλαιο της ζωής του από το φθινόπωρο.

Ξέχωρα από τις βαθμολογικές επιδόσεις, που κι αυτές έχουν τη σημασία τους, το σπουδαιότερο αξίωμα που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια ο Νικήτας Νεραντζάκης είναι η αγάπη, ο θαυμασμός και η εκτίμηση που εισπράττει απ’ τους οικείους του, οι οποίοι έχουν πολλούς λόγους να αισθάνονται περήφανοι για εκείνον! Φροντίζει να τους κερδίζει όλους με τον χαρακτήρα του, αλλά και με το παράδειγμά του, πώς για κάθετί που επιθυμείς πρέπει να παλέψεις με υψηλό φρόνημα και καθαρή καρδιά!

ΠΗΓΗ: goodnet.gr
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις