Πάρνηθα: Πώς σώθηκε από την μεγάλη φωτιά – Το «κλειδί» που πρόλαβε την καταστροφή

Μια τεράστια μάχη κέρδισε η Πυροσβεστική και οι ΟΤΑ των δήμων γύρω από την Πάρνηθα, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Κατσιμίδι το μεσημέρι του Σαββάτου τέθηκε υπό έλεγχο.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς ενεργή εστία. Ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους καθώς οι άνεμοι που πνέουν ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Μάλιστα, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως οι άνεμοι θα κοπάσουν το βράδυ ενώ και την Κυριακή θα είναι παρόμοια η κατάσταση, κάτι που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού

Το «κλειδί» για την σωτηρία της Πάρνηθας

Αυτό που έκανε, ωστόσο, τη διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές ήταν η… πρόληψη.

Συγκεκριμένα, όλες οι δεξαμενές στην περιοχή ήταν γεμάτες με νερό (κάτι που δεν συνέβη τα προηγούμενα χρόνια), με αποτέλεσμα ο ανεφοδιασμός να γίνει άμεσα.

Έτσι, πεζοπόρα τμήματα είχαν τη δυνατότητα να «πέσουν» άμεσα στη μάχη με τις φλόγες ενώ και η συντονισμένη προσπάθεια από τα εναέρια μέσα έφεραν άμεσα το αποτέλεσμα που καρτερούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο ρόλος των drones

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο όλη τη νύχτα για να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά εντοπίστηκε από τα drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις