Μεσαρά: Έτοιμο στο τέλος του 2025 το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Ζαρού

Tο νέο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2025, ενώ -για το ενδιάμεσο διάστημα- θα γίνει μεταφορά του Ιατρείου σε χώρο, που έχει ήδη βρεθεί μέσα στο χωριό.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνάντηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου.

Η Επιτροπή Υγείας του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, κατόπιν και επιστολής της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Μαρίας Φασουλάκη, προσκάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με θέματα που αφορούσαν το Περιφερειακό Ιατρείο και συγκεκριμένα:

1) Μεταφορά του Περιφερειακού Ιατρείου σε άλλο χώρο.
2) Επιστροφή υπέρηχου στο Ιατρείο Ζαρού.
3) Καθαριότητα του Ιατρείου.
4) Ενημέρωση αποπεράτωσης του νέου Ιατρείου.

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης, Πιτσούλης Γιώργος, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μοιρών, Φασουλάκη Μαρία, από τον Δήμο Φαιστού, οι Αντιδήμαρχοι Αρμουτάκη Βασιλεία & Αλεξάκης Γιώργος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαρού, Παπαδογιαννάκης Μάρκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., Μανιουδάκης Κώστας, η Ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, Καρδαμάκη Ρένα, οι Μηχανικοί του Π.Ι. Ζαρού, Δροσανάκης Δημήτρης και Γιάννακας Νίκος, οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Βοριζίων, Καργάκης Γιώργος και Μορονίου-Μακρών, Ταμπακάκης Μανώλης, οι Εφημέριοι, ενορίας Αγίου Γεωργίου, π. Σταματάκης Λέανδρος, Μορονίου, π. Παπαηλιάκης Μιχαήλ, εκπρόσωποι από τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο, Αγροτικό Σύλλογο Ζαρού, Πνευματικό Κέντρο Ζαρού, ΤΟΕΒ Ζαρού, Σύνδεσμο γυναικών Ζαρού, Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, κ.α.

Παίρνοντας τον λόγο, οι Μηχανικοί της επέκτασης του νέου ιατρείου, ανέφεραν ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά -μετά από κάποιες διορθώσεις και εγκρίσεις- και ότι προβλέπεται μέχρι τέλος του 2025, να είναι έτοιμο προς παράδοση.

Από πλευρά του, ο Δήμος Φαιστού, αναφέρθηκε ότι μερίμνησε -μετά και από την συνεννόηση με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ζαρού- ώστε να γίνει η μεταφορά του Ιατρείου στο χώρο που έχει ήδη βρεθεί μέσα στον οικισμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά αφού από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Π.Ι. Ζαρού, σε ότι χρειαστεί.

Για το θέμα της καθαριότητας, η Διευθύντρια του Κ.Υ. Μοιρών, ανέφερε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού καθαριότητας, προσπαθεί να καλύψει όλα τα Ιατρεία στο μέτρο που είναι δυνατόν. Στη συνέχεια η Επιτροπή, αποφάσισε να παραμείνει ο υπέρηχος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, έως την αποπεράτωση του νέου Ιατρείου, όπως έχει υποσχεθεί η 7η ΥΠΕ Κρήτης. Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εποικοδομητική συνάντηση. Η Επιτροπή, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει του παρευρισκόμενους και να τους βεβαιώσει ότι θα καταβάλει αρκετές προσπάθειες και θα είναι πανταχού παρούσα και τώρα και μετά την αποπεράτωση του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις