Επί ποδός η πυροσβεστική για δύο φωτιές στο Ηράκλειο!

Η πυροσβεστική υπηρεσία αντέδρασε άμεσα σε δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στο Ηράκλειο, αποφεύγοντας έτσι την εξάπλωσή τους και την πρόκληση σοβαρών ζημιών.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο πρανές του δρόμου στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στην κατεύθυνση προς Άγιο Νικόλαο. Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για το ξέσπασμα και την εξάπλωση πυρκαγιών, κάτι που καθιστά την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής κρίσιμης σημασίας.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα την ταχεία κατάσβεση της φωτιάς στον ΒΟΑΚ, αποτρέποντας την περαιτέρω εξάπλωσή της. Αυτή η γρήγορη ανταπόκριση είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη μεγαλύτερων καταστροφών, ειδικά σε περιόδους με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, νωρίτερα την ίδια μέρα, ένα άλλο περιστατικό πυρκαγιάς σημειώθηκε στην οδό Δερβενακίων, στην περιοχή Παπαναστασίου. Η φωτιά, αν και περιορισμένης έκτασης, αντιμετωπίστηκε άμεσα από κλιμάκιο της πυροσβεστικής, το οποίο κατέφθασε στο σημείο και την έθεσε υπό έλεγχο προτού προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις