Το Λιμενικό απέτρεψε αγοραπωλησία παιδιού 3,5 ετών!

Η αγοραπωλησία ενός παιδιού 3,5 ετών στον Πειραιά αποτράπηκε από το Λιμενικό σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αγοράκι 3,5 ετών που μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή από το Λιμενικό. Από το πρωί της Τετάρτης 26 Ιουνίου φιλοξενείται στο νοσοκομείο «Αττικόν» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση

Το παιδί βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη γιαγιά του και υπάρχει πληροφορία ότι προορίζονταν για αγοραπωλησία, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ένα αγοράκι 3,5 ετών αγνώστων στοιχείων μεταφέρθηκε από το λιμενικό με εντολή εισαγγελέα στο Αττικό Νοσοκομείο χθες πρωί. Βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με τη γιαγιά του και προοριζόνταν για αγοραπωλησία.

Πολύ σωστά για τη προστασία του παιδιού έδρασε το λιμενικό. Είναι όμως η παιδιατρική κλινική του Αττικού νοσοκομείου για πάρκιν και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή.

Εαν δεν γίνει κάτι το παιδί αυτό θα παραμείνει μήνες στο Αττικό. Ποιος θα το φυλάει; Εαν το κλέψουν ποιός θα διωχθεί ποινικά;

Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Είναι δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια. Τι να πρωτοκάνουν; Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι τα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις