Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τη Βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ελένη Βατσινά

Με τη Βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ελένη Βατσινά, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Πέμπτης 27/6.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελένης Βατσινά, η Βουλευτής εξέφρασε τη βούληση της να υποστηρίξει το έργο της Δημοτικής Αρχής με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός από την πλευρά του, αφού την ευχαρίστησε, την ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή και τα οποία βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.
Σε αυτό το πλαίσιο, σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι συνιδιοκτήτης και επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης πρέπει να ξεκινά από την παραδοχή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της δημιουργίας του ΒΟΑΚ με τέτοιο σχεδιασμό που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης, στην ενίσχυση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας το οποίο αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τους επόμενους μήνες καθώς και στο ευρύτερο ζήτημα της αστυνόμευσης της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των θεμάτων που έθεσε η Ελένη Βατσινά ήταν οι θέσεις στάθμευσης για τα ΑμεΑ μέσα στην πόλη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου διαβεβαίωσε την Βουλευτή ότι το ζήτημα της διευκόλυνσης της κινητικότητας των ΑμεΑ στην πόλη, στο οποίο εντάσσονται οι θέσεις στάθμευσης, συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, οι απαραίτητες εγκρίσεις νέων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις από τα αρμόδια δημοτικά όργανα.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Ελένης Βατσινά Αντώνης Ψαράς.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις