Επιπλέον 1.000.000 ευρώ στο Δήμο Ηρακλείου για αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικά κτήρια

Με το πρόσθετο ποσό του 1.000.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο Δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικά κτήρια, γεγονός που ανεβάζει την συνολική χρηματοδότηση των σχετικών παρεμβάσεων στα 2.500.000 ευρώ, καλύπτοντας κατά 100% την αρχική πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός.

Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και είναι το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης εργασίας που είχε πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Ηράκλειο. Παρόντες στην συνάντηση, κατά την οποία ο Αλέξης Καλοκαιρινός είχε καταθέσει εμπεριστατωμένη πρόταση που τεκμηρίωνε τις ανάγκες χρηματοδότησης, ήταν ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος και ο Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών & Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου, έπειτα από σχετικές συναντήσεις του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, έχει ήδη εξασφαλίσει 1.500.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε σχολικά κτήρια. Επίσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που χρηματοδοτείται κατά 100% ο Δήμος Ηρακλείου για τέτοιου είδους εργασίες και μπορεί να τις πραγματοποιήσει χωρίς να δαπανήσει ίδιους πόρους, χωρίς δηλαδή να επιβαρυνθούν οι Δημότες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα