Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διάκριση για την καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Παναγιώτα Φατούρου

H κ. Παναγιώτα Φατούρου, καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Κρήτης εξελέγην πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής (Steering Committee Chair) του κορυφαίου συνεδρίου στο χώρο του κατανεμημένου υπολογισμού ACM Symposium on Principles of Distributed Computing (PODC).

Το ACM Symposium on Principles of Distributed Computing είναι ένα διεθνές φόρουμ στη θεωρία, στο σχεδιασμό, στην ανάλυση, στην υλοποίηση και στην εφαρμογή κατανεμημένων συστημάτων και δικτύων. Κατηγοριοποιείται ως συνέδριο κλάσης Α* (βάσει όλων των διεθνών γνωστών κατηγοριοποιήσεων) και συγκεντρώνει τους πιο γνωστούς και σημαντικούς επιστήμονες στον ερευνητικό χώρο του κατανεμημένου και παράλληλου υπολογισμού. Το 2024, η 43ο έκδοση του συνεδρίου έλαβε χώρα στη Νάντη, στις 17-21 Ιουνίου 2024.

Το συνέδριο χρηματοδοτεί (από κοινού με το το EATCS Symposium on Distributed Computing – DISC) το Edsger W. Dijkstra Prize in Distributed Computing, το οποίο πήρε το όνομά του από τον κορυφαίο επιστήμονα στον τομέα του κατανεμημένου υπολογισμού Edsger Wybe Dijkstra (1930-2002) και απονέμεται σε εξαιρετικές ερευνητικές εργασίες, των οποίων η σημασία και ο αντίκτυπος στο χώρο είναι εμφανής για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις