Ηράκλειο: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων από 79χρονο Σητειακό στο ΠΑΓΝΗ

Δώρο ζωής πρόσφερε ένας 79χρονος από την Σητεία, ο οποίος νοσηλευόταν με εγκεφαλική αιμορραγία στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και πριν από λίγες ημέρες, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι είχε επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατός του.

Τα μέλη της οικογένειάς του πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία νωρίς το πρωί.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αφαιρέθηκαν, το ήπαρ το οποίο παρέλαβε χειρουργική ομάδα από την Μόντενα της Ιταλίας, τα νεφρά τα οποία μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ οι κερατοειδείς που επίσης αφαιρέθηκαν, παρέμειναν στο ΠΑΓΝΗ.

Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ,της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου και της ομάδας συντονισμού μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.

Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, την Αναισθησιολογική κλινική, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων.

Πρόκειται για την τρίτη, μέσα στο 2024, λήψη οργάνων από δότη ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Σητείας. Εκτός από τον 79χρονο έχουν προηγηθεί οι λήψεις οργάνων ενός 70χρονου ιερέα, τον περασμένο Μάρτιο κα μιας 53χρονης γυναίκας, πριν από 12 ημέρες, στις 14 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα