Ως το τέλος καλοκαιριού 15.527 προσλήψεις σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων
Ως το τέλος καλοκαιριού 15.527 προσλήψεις σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων

Ως το τέλος καλοκαιριού 15.527 προσλήψεις σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις 15.527 ατόμων σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, για τη σχολική χρονιά 2024-25.

Οι εργαζόμενοι θα έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μερικής ή πλήρους απασχόλησης και θα απασχοληθούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ανήκουν στην αρμοδιότητα των δήμων. Για τον λόγο αυτό προχωρούν οι διαδικασίες από το υπουργείο Εσωτερικών και οι δήμοι θα ξεκινήσουν να προσλαμβάνουν ως το τέλος καλοκαιριού.

Τα κριτήρια για τη μοριοδότηση

Η ένταξη στα προγράμματα καθαριότητας των δήμων γίνεται με σειρά κατάταξης και αναλόγως τη μοριοδότηση.

Ρόλο παίζουν η εμπειρία, ο αριθμός των τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, η τριτεκνία, ο αριθμός ανήλικων παιδιών, αν υπάρχει κάποια αναπηρία, η ηλικία, αλλά και αν πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε αντίστοιχη θέση του οικείου δήμου και Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας χωρικής αρμοδιότητας του δήμου που έχει διανυθεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου μέσω των οικείων υπηρεσιών για όσο διάστημα παρείχαν υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις