Ηράκλειο: Σε ολονύχτια επιφυλακή η πυροσβεστική στο Κολομόδι - Φόβοι για αναζωπυρώσεις
Ηράκλειο: Σε ολονύχτια επιφυλακή η πυροσβεστική στο Κολομόδι - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Ηράκλειο: Σε ολονύχτια επιφυλακή η πυροσβεστική στο Κολομόδι – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Κολομόδι, στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι φλόγες, που εξαπλώθηκαν γρήγορα και δημιούργησαν πολλές και διάσπαρτες εστίες, αντιμετωπίστηκαν από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχείρησαν πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, ενώ δύο ελικόπτερα έσπευσαν να υποστηρίξουν την επιχείρηση από αέρος.

Από την αρχή, κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής ήταν να περιορίσει τη φωτιά και να αποτρέψει την εξάπλωσή της σε κατοικημένες περιοχές, προστατεύοντας έτσι τα σπίτια και τις περιουσίες των κατοίκων.

Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά τη νύχτα. Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να παραμένουν σε επιφυλακή με δύο οχήματα και τέσσερις υπαλλήλους να παραμένουν στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση και την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Οι φλόγες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, καίγοντας πάνω από 30 στρέμματα γης και πλήττοντας αγροτικές καλλιέργειες, με μεγάλες απώλειες για τους αγρότες της περιοχής.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις