Ταύρος 215 κιλών σουβλίζεται σε χωριό της Κρήτης και οι φιλόζωοι ξεσπούν για τις εικόνες και την αφίσα

Ο ταύρος τοποθετήθηκε νωρίς το πρωί στη σούβλα, με τις αντιδράσεις στα Χανιά, να διαδέχονται η μία την άλλη. Για βαρβαρότητες μιλούν φιλόζωοι στην Κίσσαμο.

Με σούβλισμα ταύρου για πρώτη φορά, ο πολιτιστικός σύλλογος Καλουδιανών στα Χανιά, διοργανώνει κρητικό πανηγύρι σήμερα Κυριακή, παραμονή της γιορτής του Αγίου Πνεύματος. Ωστόσο, εδώ και αρκετές μέρες, απ’ όταν κυκλοφόρησαν οι σχετικές αφίσες, έχουν προκληθεί αντιδράσεις με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για βαρβαρότητες.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο ταύρος, βάρους 215 κιλών, παρά τις αντιδράσεις, πήρε από νωρίς το πρωί θέση στη σούβλα στην πλατεία του χωριού. Καταδικάζοντας την κίνηση αυτή, αναφέρει χαρακτηριστικά ο φιλοζωικός σύλλογος «Προστασία των Ζώων»:

«Χαρές και πανηγύρια εκεί στα Καλουδιανα Κισσάμου. Για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμενο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικά «έθιμα» θεωρώντας ότι «προάγουν πολιτισμό».

«Είναι δε τόσο περήφανοι για αυτό, που το μνημονεύουν στην αφίσα τους, ως πόλο έλξης. Άλλωστε και το Άγιο Πάσχα δε συνοδεύεται με τη σφαγή των αμνών και το σούβλισμα τους στην πλειοψηφία της επικράτειας; Και ύστερα μιλάμε για ηθική και ενσυναίσθηση. Αγαπάτε αλλήλους» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της φιλοζωικής.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις