Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα (vid)
Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα (vid)

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα (vid)

Ο Πέτρος Συρίγος ετοίμασε γαλοπούλα στην εκπομπή του Αντέννα «Το Πρωινό».

Υλικά για τη γέμιση της γαλοπούλας

4κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

4 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα

1 μεγάλη μαραθόριζα χοντροκομμένη

1κ.γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο

150γρ. χοντροκομμένα καρύδια,

150γρ  αποξηραμένα δαμάσκηνα

200γρ, λουκάνικο ή μπέικον

200γρ. κάστανα, ολόκληρα αποφλοιωμένα και βρασμένα ελαφρώς,

400γρ. φρατζόλα ψωμί 2 ημερών κομμένο σε κύβους 2 πόντων

600ml ζωμό κοτόπουλου

5κ.σ. ψιλοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό

λίγο ελαιόλαδο για το ψωμί

αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το ψήσιμο της γαλοπούλας

1 φρέσκια γαλοπούλα περίπου 5 κιλά

250γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο

750ml ξηρό λευκό κρασί

2κ.γλ. αλάτι

2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

100γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα