Η στιγμή που ανυποψίαστος τουρίστας κινηματογραφεί τα πρώτα κύματα ενός τσουνάμι που σκότωσε 220.000 άτομα

Τα πλάνα με τα μικρά κύματα που έμελλε να αποτελέσουν τα πρώτα του τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό στον Ινδικό Ωκεανό το 2004 καταγράφηκαν από την κάμερα ενός ανυποψίαστου τουρίστα.

Το εν λόγω τσουνάμι κατέστρεψε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, με την Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία να είναι από αυτές που επλήγησαν περισσότερο από τα κύματα που έφτασαν σε ύψος τα 30 μέτρα.

Πρόκειται για το θανατηφόρο τσουνάμι που έχει καταγραφεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, σκοτώνοντας πάνω από 220.000 ανθρώπους.

Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, ντόπιοι και τουρίστες ξεκίνησαν την ημέρα τους δίχως να γνωρίζουν την επικείμενη καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7.59 το πρωί.

«Αυτό ήταν μεγάλο! Κοιτάξτε αυτή τη βάρκα»

Στο βίντεο -που αναρτήθηκε για πρώτη φορά το 2014- το οποίο κατέγραψε ο βρετανός εικονολήπτης Julian Hadden, η παρέα ακούγεται να εξηγεί ότι έμενε σε ένα «παραδεισένιο νησί» όχι πολύ μακριά από το νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας και σχεδίαζε να πάει για σπηλαιολογία εκείνη την ημέρα.

Στην αρχή όλοι ακούγονται χαλαροί, μέχρι που τα κύματα αποκτούν ορμή.

Καθώς αρχίζουν να υποχωρούν προς την ακτή, ο Hadden εστιάζει στην ολοένα και πιο βίαιη θάλασσα, σχολιάζοντας: «Αυτό ήταν μεγάλο! Κοιτάξτε αυτή τη βάρκα».

Κάποιος άλλος ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει στο σκάφος λέγοντας «εγκαταλείψτε το πλοίο».

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα