Η καλά κρυμμένη παραλία της Κρήτης που θυμίζει… επίγειο παράδεισο (pics)

Η Κρήτη είναι ένας τόπος μαγικός, με τα δικά της καλά κρυμμένα μυστικά μέρη. Ένα από αυτά είναι και το Αγιοφάραγγο, η παραλία που δεν γνωρίζουν πολλοί, ενώ όσοι την ανακαλύπτουν, μένουν με το στόμα ανοιχτό.

Κι αυτό διότι το σκηνικό είναι τόσο εντυπωσιακό, που το Αγιοφάραγγο μοιάζει με… επίγειο παράδεισο. Με γαλαζοπράσινα νερά και φόντο ένα επιβλητικό, πέτρινο φυσικό σκηνικό, το άγριο αυτό τοπίο, θα σας ενθουσιάσει.

Η παραλία ανήκει στο νομό Ηρακλείου, σε απόσταση 80 χλμ. από την πόλη. Η πρόσβαση στην ακτή είναι σχετικά κουραστική, καθώς για να φτάσει κανείς εδώ πρέπει να διασχίσει το ομώνυμο φαράγγι διανύοντας μια διαδρομή 20- 30 λεπτών. Μπορείτε, φυσικά, να την προσεγγίσετε και από θαλάσσης με καραβάκια που αναχωρούν από Μάταλα, Καλούς Λιμένες και Αγία Γαλήνη.

Ωστόσο, η διαδρομή μέσα στο «Φαράγγι των Αγίων» είναι πραγματικά εκπληκτική, καθώς όσοι επιλέξουν αυτόν τον τρόπο προσέγγισης της ακρογιαλιάς θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν μεγάλες σπηλιές, όπου κάποτε ζούσαν ασκητές, τον ναό του Αγίου Αντωνίου με ένα μικρό πηγάδι, καθώς και το Γουμενόσπηλιο, σημείο συγκέντρωσης για τους ερημίτες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις