Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα – Ετοιμάζει ένα φαντασμαγορικό δρώμενο ο Δήμος Χανίων

Με ένα φαντασμαγορικό δρώμενο που θα διεξαχθεί στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η φετινή επίσημη Τελετή Έναρξης του μουσικοχορευτικού δρώμενου της Παραδοσιακής Στράτας, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων από τον Αντιδήμαρχο Χανίων, Νεκτάριο Ψαρουδάκη καθώς επίσης και από επικεφαλής των Πολιτιστικών Συλλόγων Χανίων που συμμετέχουν στο δρώμενο.

Συγκεκριμένα όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης «η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός τα καλοκαίρια μας, θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 19:30 με τη συμμετοχή όλων των παραδοσιακών συλλόγων και σημείο εκκίνησης το Γιαλί Τζαμί. Με την ταυτόχρονη παρουσία χορευτών στον Φάρο, χορευτριών έξω από το Φρούριο Φιρκά και υπό την μελωδία ριζίτικων τραγουδιών που θα ερμηνεύσουν οι Ριζίτες, σηματοδοτούμε την έναρξη της Παραδοσιακής Στράτας».

Ο κ. Ψαρουδάκης ευχαρίστησε όλους τους Συλλόγους για τη συμμετοχή τους, ενώ τόνισε πως: «η αναβίωση της Παραδοσιακής Στράτας διαδίδεται πλέον και εκτός Κρήτης αφού για 16 διαδοχικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια 4 μηνών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 μελών από 20 Παραδοσιακούς Συλλόγους από την Κρήτη και το εξωτερικό (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κύπρος) δεκάδες χιλιάδες θεατές αποτυπώνουν και κυρίως βιώνουν την εμπειρία». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου «Ψηλορείτης», Κωνσταντίνος Μπούτζουκας ανέφερε πως «και φέτος όλοι οι παραδοσιακοί σύλλογοι θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης μας, που θα περιέχει παραδοσιακή μουσική, κρητικούς χορούς, μαντινάδες, τραγούδι και έτσι όλος ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ξεχωριστό δρώμενο που αντιπροσωπεύει τις παραδόσεις του τόπου μας».

Η Πρόεδρος του Παραδοσιακού Συλλόγου «Σκλόκα», Νίκη Πλανάκη τόνισε: «Είμαστε ο πιο μικρός σύλλογος και συμμετέχουμε παρέα με τους «Σταυραετούς», όπου μαζί προσπαθούμε με πολύ κόπο και πολύ μεράκι να συμμετέχουμε, να συντηρούμε την παράδοση και να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πολιτισμό».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Βιγλάτορες», Ιωσήφ Βιγλάκης, υπογράμμισε: «Όλοι μαζί οι Σύλλογοι συμμετέχουμε σε ένα σπουδαίο γεγονός που εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη και ταυτόχρονα αποτελεί έμπνευση για τους Κρήτες όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους 4 μήνες με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων. 

Έρχεται για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα - Ετοιμάζει ένα φαντασμαγορικό δρώμενο ο Δήμος Χανίων

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις