Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό: «Δυναμική επανεκκίνηση για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές»

Ως ένα «συνολικό μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κατά την εισήγησή του το Σάββατο στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα επιτελείο μάχης με έναν και μόνο σκοπό: την παραγωγή αποτελέσματος», ενώ προειδοποίησε πως θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός ως προς την εκτέλεση του κυβερνητικού έργου. «Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Παρά τις δεδομένες δυσκολίες τις προεκλογικής μάχης, η επομένη μέρα βρίσκει την παράταξη μας πρώτη και με ισχύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των δυο αντιπάλων μας. Τα ποσοστά μας βέβαια δεν έφτασαν τον στόχο που είχαμε θέσει. Ξέρουμε καλά ότι πολίτες που μας στήριξαν στην εθνική κάλπη, επέλεξαν την αποχή. Δεν στήριξαν, να τονίσω, τις θέσεις της αντιπολίτευσης. Καταδικάστηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε απόλυτο αριθμό ψήφων δεν είχαμε ενίσχυση των άκρων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας με τον τρόπο τους μας έστειλαν ένα μήνυμα. Μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη και λιγότερες καθυστερήσεις», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Το 41% των εθνικών εκλογών εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται να κοιτάζει τις αδυναμίες σας. Οι πολίτες μας έστειλαν το μήνυμα σας εμπιστευόμαστε αλλά, πατήστε γκάζι και όχι φρένο».

Επίσης, τόνισε: «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η καλύτερη υγεία και παιδεία γίνονται τώρα πιο στοχευμένες προτεραιότητες μας. Χωρίς να υπάρχουν χαρτοφυλάκια πρώτης και δεύτερης ταχύτητας. Κανένα χαρτοφυλάκιο δεν είναι πιο σημαντικό από ένα άλλο. Κάθε πολίτης θεωρεί το δικό του πρόβλημα, ως το πιο σημαντικό και αυτό δεν το ξεχνάμε».

Σχετικά με τις αλλαγές στην κυβέρνηση σημείωσε: «Η αλλαγή προσώπων δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά να γινόμαστε καλύτεροι στο έργο μας. Χρειαζόμαστε επιτελείο μάχης να έχουμε ορατό έργο και αποτελέσματα σε συγκεκριμένο χρόνο», σημειώνοντας ότι θα είναι αυστηρός σε ό,τι αφορά την εργατικότητα και την ομαδικότητα της κυβέρνησης, «όπως και οι πολίτες που μας κρίνουν».

Τα θέματα της συνεδρίασης

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης,

-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης ‘Αρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών,

-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις