Έκλεισε ένας κύκλος για τον Λευτέρη Αυγενάκη...
Έκλεισε ένας κύκλος για τον Λευτέρη Αυγενάκη...

Έκλεισε ένας κύκλος για τον Λευτέρη Αυγενάκη…

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ηρακλειώτης πρώην πλέον Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, βρέθηκε εκτός υπουργείου μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, παρότι το έργο του στο υπουργείο δεν είχε αποτύχει.

Η απομάκρυνσή του, αν και απροσδόκητη για πολλούς, αντανακλά τις περίπλοκες «πολιτικές ανάγκες» και τις στρατηγικές ισορροπίες που επιβάλλονται στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Οι αναλύσεις δείχνουν ότι ο Αυγενάκης πιθανόν να έπεσε θύμα της προσπάθειας ενίσχυσης του «θεσσαλικού προφίλ» της κυβέρνησης, καθώς και της ανάγκης για αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να εξευμενιστούν οι αγρότες που αντιμετώπιζαν προβλήματα και εξέφραζαν δυσαρέσκεια.

Επιπλέον, η απογοητευτική εκλογική επίδοση της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου ενδέχεται να έπαιξε και αυτή τον ρόλο της στην απόφαση απομάκρυνσής του.

Παρά την απρόσμενη εξέλιξη, ο Λευτέρης Αυγενάκης αντέδρασε με ψυχραιμία και ευγένεια. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγνώρισε την ολοκλήρωση ενός σημαντικού κύκλου στη θητεία του και έδωσε συγχαρητήρια στον διάδοχό του, Κώστα Τσιάρα.

Η στάση του αυτή καταδεικνύει την επαγγελματική του ακεραιότητα και τη δέσμευσή του να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ανεξάρτητα από τις προσωπικές του φιλοδοξίες ή τις πολιτικές συγκυρίες.

«Θέλω να εκφράσω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ! Κλήθηκα με τους συνεργάτες μου να διαχειριστούμε προκλήσεις αλλά και ζητήματα που φάνταζαν δυσεπίλυτα. Χάρη στην εργατικότητα όλων, την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση καταφέραμε να κάνουμε πολλές υπερβάσεις!» αναφέρει σε ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο με πολλά πιεστικά ζητήματα.

Ο κ. Αυγενάκης ευχήθηκε στη νέα κυβέρνηση και στον διάδοχό του καλή επιτυχία. «Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και προσωπικά στον καλό φίλο και συνάδελφο Κώστα Τσιάρα που με διαδέχεται!», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις