Αλλαγή σκυτάλης στο ΥΠΑΑΤ – Αυγενάκης: «Κάναμε τον πρωτογενή τομέα ένα ‘κλικ’ καλύτερο»

Άλλαξε «χέρια» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης αποχώρησε και ο Κώστας Τσιάρας ορίστηκε νέος υπουργός στη θέση του, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσιάρας αποχαιρέτησε με θερμά λόγια τον κ. Αυγενάκη, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, και προέταξε τα ζητήματα ανακούφισης του αγροτικού κόσμου.

Δύο Θεσσαλοί στο ΥΠΑΑΤ

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την απόφαση του πρωθυπουργού να μου αναθέσει τα καθήκοντα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χώρος του πρωτογενού στομέα είναι ένας χώρος γεμάτος προκλήσεις», τόνισε ο Κώστας Τσιάρας.

Και προσέθεσε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε άλλη επιλογή από τον εργαστούμε σκληρά ακολουθώντας την προτροπή του πρωθυπουργού και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσουμε τον αγροτικό κόσμο.

Σημείωσε ότι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη κλιματική αλλαγή, αλλά και με την ακρίβεια και τόνισε πως «η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική έρχεται και φέρνει νέα ζητήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο που επιτέλεσε ο προκάτοχός του, υπογραμμίζοντας πως όλοι ξέρουν «τον μεγάλο αγώνα» που έγινε το προηγούμενο διάστημα από το ΥΠΑΑΤ, ο οποίος έδειξε «σε όλη την κοινωνία και στον πρωτογενή τομέα, ότι τίποτα δεν είναι εύκολο».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, «δεν ήταν εύκολα τα πράγματα» και υποστήριξε ότι «κάναμε τον πρωτογενή τομέα ένα ‘κλικ’ καλύτερο».

Σημειώνεται ότι ο νέος υπουργός είναι και βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που έπαιξε ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης στην Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης χρονιάς, τοποθετώντας στο «τιμόνι» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δύο Θεσσαλούς – ο δεύτερος είναι ο νέος υφυπουργός Χρήστος Κέλλας, ο οποίος είναι βουλευτής Λάρισας.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις