Στην μαγευτική Κάρπαθο ο κρητικός Σεφ Νικόλαος Χωματάς - Μαγεία, μακαρούνες και η παραδοσιακή κουζίνα που σαγηνεύει (pics)
Στην μαγευτική Κάρπαθο ο κρητικός Σεφ Νικόλαος Χωματάς - Μαγεία, μακαρούνες και η παραδοσιακή κουζίνα που σαγηνεύει (pics)

Στην μαγευτική Κάρπαθο ο κρητικός Σεφ Νικόλαος Χωματάς – Μαγεία, μακαρούνες και η παραδοσιακή κουζίνα που σαγηνεύει (pics)

Ο κρητικός Σεφ Νικόλαος Χωματάς ταξίδεψε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κάρπαθο, αναζητώντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού.

Το ταξίδι του περιλάμβανε επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, συναντήσεις με ντόπιους παραγωγούς και δοκιμές τοπικών συνταγών, με σκοπό να αναδείξει την αυθεντική κουζίνα της Καρπάθου.

Ένα από τα κυριότερα σημεία της επίσκεψής του ήταν το μοναδικό χωριό Όλυμπος όπου Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και είναι γνωστό για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, τα γραφικά σοκάκια και την αίσθηση του ότι ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου στα περασμένα.

Οι κάτοικοι του χωριού διατηρούν ζωντανά έθιμα και παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Ο σεφ εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την τοπική φιλοξενία και την αυθεντικότητα της καθημερινής ζωής στο χωριό.

Στον Όλυμπο, ο Νικόλαος Χωματάς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πιάτων, όπως οι μακαρούνες και τα ψωμοτύρια, ανακαλύπτοντας την πλούσια γαστρονομική παράδοση του χωριού.

Το ταξίδι αυτό ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τον σεφ, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να αντλήσει έμπνευση από την παραδοσιακή κουζίνα της Καρπάθου. Μέσα από τις επισκέψεις του και τις γαστρονομικές του περιπλανήσεις, ο Νικόλαος Χωματάς επιδιώκει να προβάλλει και να προωθήσει την ελληνική κουζίνα διεθνώς, αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και τα προϊόντα της κάθε περιοχής!

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις