Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ: Κύμα αμφισβήτησης κατά του Νίκου Ανδρουλάκη – Εσωκομματικές εντάσεις και πιθανές υποψηφιότητες

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αυξάνεται το κύμα αμφισβήτησης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πολλά στελέχη του κόμματος εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και ζητούν αλλαγές στην ηγεσία.

Εσωστρέφεια και αμφισβητήσεις

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, εξέφρασε έντονη κριτική προς τη Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας την ηγεσία για «δολοφονίες χαρακτήρα» και σημειώνοντας ότι η συνέχιση των συζητήσεων για τα λάθη των ευρωεκλογών μέχρι το 2025 θα φέρει μόνο εσωστρέφεια. Επίσης, επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι η ηγετική του γραμμή απέσπασε μόνο το 12%.

Παράλληλα, η Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε σε «ανήθικη επίθεση» που δέχθηκε από τον διορισμένο συνάδελφό της, Παναγιώτη Δουδωνή, επισημαίνοντας την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης εντός του κόμματος.

Φωνές για παραίτηση

Ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης πήρε επίσης θέση, δηλώνοντας ότι όταν ένας αρχηγός αποτυγχάνει, πρέπει να έχει την αξιοπρέπεια να υποβάλει την παραίτησή του, προσθέτοντας περαιτέρω πίεση στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πιθανές υποψηφιότητες

Σε περίπτωση που ανοίξει η διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αρκετά στελέχη είναι έτοιμα να υποβάλουν υποψηφιότητα απέναντι στον Ανδρουλάκη. Οι Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου και Παύλος Χρηστίδης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία.

Κριτική και απόψεις
Η Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι όλα τα θέματα μπορούν να συζητηθούν ανοιχτά, αναγνωρίζοντας την έντονη δραστηριότητα και τις αγωνίες εντός του κόμματος.

Σκωπτικά σχολίασε τις εξελίξεις και η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ ως «ατελείωτο δελφινάριο», υποδηλώνοντας τις συνεχείς ανακατατάξεις και τις εσωκομματικές διαμάχες.

Προσεχείς εξελίξεις

Ορόσημο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του μήνα, όπου αναμένεται να συζητηθούν κρίσιμα θέματα και πιθανές αλλαγές στην ηγεσία του κόμματος. Η συνεδρίαση αυτή θα αποτελέσει καθοριστικό σημείο για το μέλλον της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη και τις στρατηγικές κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις