Μητσοτάκης: «Το 41% δεν υπάρχει σήμερα -Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά, καιρός να τον δουν και από πιο χαμηλά»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ δίνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει απαντήσεις ως προς το μήνυμα που έλαβε στις ευρωεκλογές, αλλά και το στίγμα των προθέσεών του σε σχέση με τον ανασχηματισμό που φημολογείται.

«Δεν ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε, καλύτερα που έστειλαν τώρα το μήνυμα οι πολίτες, γιατί έχουμε μπροστά μας μια τριετία» είπε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός.

«Σας εμπιστευόμαστε, αλλά γίνετε καλύτεροι, πηγαίνετε καλύτερα» ήταν η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος κατά τον κ. Μητσοτάκη αλλά είχε και μήνυμα για την αντιπολίτευση: Αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ξεράθηκαν τα λεφόδεντρα» τόνισε. Ερωτηθείς για το πού θα πρέπει να στρίψει το τιμόνι, σημείωσε: «Το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο προς τα δεξιά, αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα διεμήνυσε ότι «Το 41% δεν υπάρχει σήμερα» ενώ φρόντισε να στείλει μήνυμα και σε υπουργούς και στελέχη της ΝΔ: «Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά» προσθέτοντας ότι«αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά».

Παραδέχθηκε ότι η ΝΔ υπέστη ζημιά από το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, αλλά ξεκαθάρισε ότι το πιστεύει βαθιά, δεν θα το πάρει πίσω, ούτε θα κάνει αλλαγές. Είπε ακόμη ότι ως προς την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών «καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις» αλλά διεμήνυσε ότι «θα έχουμε μόνο επιμέρους διορθώσεις, καμία αλλαγή στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής μας».

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις