Tιμήθηκε η μνήμη των Αντιστασιακών που συμμετείχαν στο σαμποτάζ του αεροδρομίου

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Νικηφόρος Κουνάλης και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942.

Στην τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν η Πρόξενος της Γαλλίας Σ. Τσαντιράκη, η Υποπρόξενος της Μ. Βρεττανίας Α. Χουρδάκη, η εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων-βουλευτής Ηρακλείου Ε. Βατσινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αν. Περισυνάκη, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των κομμάτων, των Στρατιωτικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας των Έφεδρων, και Απόστρατων Αξιωματικών.
Αναφορά στο ιστορικό του Σαμποτάζ έκανε ο εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δήλωση του ανέφερε: «Τιμήσαμε σήμερα την επέτειο του σαμποτάζ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Τιμούμε και υμνούμε τους ήρωες σαμποτέρ που πολέμησαν. Ιστορικά καταγράφεται ως το πρώτο σαμποτάζ στην Ευρώπη την περίοδο εκείνη, τον Ιούνιο του 1942, εναντίον των Δυνάμεων του Άξονα από τις Συμμαχικές δυνάμεις. Εμείς, οι νεότερες γενιές, τιμούμε τους ήρωες προγόνους μας για τα αντιστασιακά κατορθώματα τους και επιδιώκουμε να κρατάμε το εθνικό μας φρόνημα σε υψηλά επίπεδα πολύ δε περισσότερο στις ημέρες που διανύουμε. Αθάνατοι όλοι όσοι πολέμησαν τους φασίστες και ναζιστές εισβολείς».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Χωρίς Κατηγορία - Τελευταία Νέα