Καιρός: Στα ύψη η θερμοκρασία την Τρίτη (11/06)

Την Τρίτη, η Κρήτη αναμένεται να βιώσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα χαρακτηρίζεται από έντονη ηλιοφάνεια και εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, φτάνοντας σε επίπεδα καύσωνα σε ορισμένες περιοχές, με ανέμους έως 5 μποφόρ.

Ειδικότερα, στις 11 Ιουνίου 2024, ο καιρός σε όλη την Ελλάδα θα είναι κυρίως ηλιόλουστος με σποραδικές τοπικές νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες θα ποικίλουν ανά περιοχή: στη Δυτική Μακεδονία, από 12 έως 35 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37-39 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 37 βαθμούς, και στη Θεσσαλία από 16 έως 39-41 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 18 έως 39-42 βαθμούς. Στα Επτάνησα, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 18 έως 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν από 15 έως 35-37 βαθμούς. Στο Ανατολικό Αιγαίο, οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν τοπικά στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές κατευθύνσεις σε όλη τη χώρα με εντάσεις από 3 έως 5 μποφόρ, εκτός από τα βόρεια τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου όπου οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί με παρόμοιες εντάσεις.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κρήτη

Στη δική της πρόγνωση για την Κρήτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει:

"Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 και στο εσωτερικό της Κρήτης έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου".

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα