Η Παραγωγικότητα και Βιωσιμότητα της Ελληνικής Γεωργίας – Ενημερωτική Ημερίδα με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα την Παραγωγικότητα και Βιωσιμότητα της Ελληνικής Γεωργίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στο Ηράκλειο.

Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των έργων «Θρουμπελιά» και «HP-Apple», όπου σκοπό έχουν την μετατροπή της Θρούμπας σε εδώδιμο προϊόν και την αξιοποίηση των μήλων Λασιθίου βιολογικής γεωργίας για παραγωγή συμπυκνώματος και σταθεροποίηση με τεχνολογία υπερυψηλής πίεσης αντίστοιχα. Στην ενημερωτική ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα των δύο έργων, ενώ επιπλέον θα αναπτυχθούν στο κοινό θέματα όπως το Στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2028, η παραγωγή τροφίμων σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για την αγροτική ανάπτυξη του νησιού και οι δράσεις του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Ηρακλείου, ο ρόλος των σημάτων πιστοποίησης, η ανάπτυξη της Οικοτεχνίας ενώ το κοινό θα ενημερωθεί για τα τοπικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει παραδείγματα ευρωπαϊκών έργων και καλών πρακτικών επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα από την Κρήτη και την Κύπρο που συνδύασαν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό εμπειρίας, επένδυσαν στην ποιότητα του προϊόντος και εξασφάλισαν πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού.

Η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα έργα «Θρουμπελιά» και «HP-Apple» υλοποιούνται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 16.1- 16.2 «Ίδρυση και λειτουργία επιχειρησιακών ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ) για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.

Η ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 9:30 έως τις 13:30 στο Ξενοδοχείο Astoria, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.    

Συνεργαζόμενοι Φορείς: ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ – Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Ευρωπαϊκή Πρόοδος, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κρουσώνα, Μήλον το Εύοσμον – Συμιανάκη Μαρία 

Επιμέλεια διοργάνωσης Enhance Digital Agency 

Περισσότερες πληροφορίες για τα δύο έργα:

www.thrubelia.gr  

www.happle.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις